tisdag 22 maj 2007

Gudrun och EU

Mitt motto har länge varit "den som aldrig kan tänka sig att ändra sig måste vara den dummaste människa" (eller något i den stilen) för om man aldrig kan tänka sig att släppa taget om gamla idéer som man egentligen kanske tycker är ganska fåniga, exempelvis, så är man inte heller mycket till människa. Dock är det viktigt att vara på det klara med varför man byter åsikt.

Gudrun Schymans utspel i SvD håller inte, tycker jag.

"– För mig är inte frågan om vi ska vara med i EU eller inte, vi är där.
Både vänsterpartiet och miljöpartiet kräver i sina partiprogram att Sverige ska lämna EU. ”Interealistiskt”, anser fi:s talesperson.
– Att i dag ha parollen ”Ut ur EU” är lika ointelligent som att ställa sig vid Öresundsbron med en skylt och säga ”Stoppa Öresundsbron”. Vi är ju medlemmar i den europeiska unionen, och får se till att ha ett så bra samarbete som möjligt.
Gudrun Schyman betonar dock att hon är kritisk till militariseringen av EU.
– Det är den gren av EU:s verksamhet som inte är ifrågasatt överhuvudtaget. Det är allvarligt."
(Källa; SvD)

Det gäller att komma med argument om saker och ting, inte bara konstatera att det finns där.
Till skillnad från många av de andra levande organismerna här på planeten Tellus har vi faktiskt möjligheten att t.ex. jämna saker och ting som vi inte gillar med marken.
Det gör såklart att vi får en roll som vi måste ha stor respekt inför och använda på rätt sätt, och alltid ha i åtanke vad för konsekvenser det kan få.

Ett EU-försvar vore i min mening inte helt fel, då det skulle kunna få ned kostnaderna för försvaret och ge mer resultat när det väl gäller.

Helt enkelt.

Inga kommentarer: